Telescopisch ramen wassen met osmose water

Ook binnen de glazenwassersbranche wordt volop gewerkt aan innovaties om het werk minder belastend voor het lichaam en veiliger te maken.

De hele dag met een ladder en emmer water lopen, ladder op/ ladder af, even bukken of op de knieën voor het onderste raam, de hele dag met de handen in het schoonmaakmiddel, koude handen in de winter, het vergt behoorlijk wat van het lichaam.
De ladder net niet goed neerzetten omdat er een struik in de weg staat, de ladder op los grind zetten met de kans dat de ladder weg glijdt, het dak op om een dakkapel te wassen waarbij een misstap ernstige gevolgen kan hebben, een overkapping waar niet op gelopen kan worden en de ramen erboven zijn met de ladder niet meer bereikbaar. De regelgeving wat betreft veiligheid wordt steeds strenger.
Deze zaken zetten je aan het denken, hoe dit werk zo lang en veilig mogelijk uitgevoerd kan worden. Een oplossing die hieraan bijdraagt is het telescopisch ramen wassen. Andere oplossingen zouden bijvoorbeeld zijn het opbouwen van een steiger of het werken met een hoogwerker. De laatste twee oplossingen zijn zeer tijdrovend, prijzig en lang niet in elke situatie toepasbaar. Telescopisch ramen wassen heeft voor u geen extra kosten tot gevolg en is in bijna elke situatie toepasbaar.

Telescopisch-glasbewassing-4

Wat is telescopisch ramen wassen?
Bij deze manier van wassen wordt er gebruik gemaakt van een uitschuifbare steel met daarop een borstel. Door de steel loopt een slang waar speciaal gefilterd water (geen kraanwater) doorheen stroomt die er bij de borstel uit spuit. Dit water wordt osmose- of gedemineraliseerd water genoemd. Door deze manier van werken wordt er veel minder gebruik gemaakt van een ladder.

De ramen en kozijnen worden met de borstel en heet water geschrobd waardoor het vuil los komt. Vervolgens worden de ramen en kozijnen nagespoeld zodat al het vuil eraf spoelt. Het osmose water droogt vervolgens streeploos op. Dit komt omdat er geen kalk en mineralen meer in het water zitten. Deze stoffen zijn eruit gefilterd. Als je kraanwater op een raam spuit en dit laat opdrogen blijven er witte stippen achter. Dit zijn de kalk delen die in het kraanwater zitten. Doordat deze stoffen niet in osmose water zitten droogt het schoon en streeploos op. De glazenwasser hoeft het raam niet droog te trekken.

Deze manier van ramen wassen wordt al een aantal jaren toegepast bij onze klanten. 99% van deze klanten is hier zeer tevreden over. Daarom is besloten om te investeren in goede apparatuur, met de beschikking over heet water (tot 80 graden). Een nadeel van deze manier van wassen is dat het raam niet meteen droog is. Het duurt even voordat het opdroogt, maar het maakt ons werk veiliger, minder belastend en leuker.


Osmose water
Het osmose water dat TD-Glazenwassers gebruikt wordt in 3 stappen gemaakt:

1-    Voorfiltratie
2-    Omgekeerde osmose
3-    Harskolom

1: Het kraanwater stroomt door 3 voorfilters. 1 x sediment filter 5mu, 1 x carbon filter, 1 x carbon granular (GAC) filter. Dit zorgt ervoor dat de grovere stoffen uit het kraanwater gefilterd worden.

2: Omgekeerde osmose of reverse osmosis (kort gezegd: RO) is een techniek die oorspronkelijk is ontwikkeld voor de ruimtevaart. Tegenwoordig wordt deze techniek ook veelvuldig toegepast in de voedingsindustrie, op marineschepen, in laboratoria en ziekenhuizen, in de landbouw en door schoonmaakbedrijven.
Bij omgekeerde osmose wordt het water door een halfdoorlaatbaar membraam geperst, dat bepaalde stoffen doorlaat en andere niet (vergelijkbaar met de halfdoorlaatbaarheid van onze huid). Het membraam heeft openingen van ongeveer 0,0002 micron waar in principe alleen water en zuurstofmoleculen doorheen kunnen. Dit levert een PPM* op van 7 tot 15 afhankelijk van de kwaliteit van het leidingwater dat wordt gebruikt. Dit filtersysteem produceert water dat bijna net zo zuiver is als gedestilleerd water. Het is een milieuvriendelijk proces waarbij het water wordt gereinigd zonder dat er chemische stoffen worden toegevoegd.

3: Als laatste stap wordt het water uit de omgekeerde osmose, met een PPM van 7-15, door een harskolom geperst waarna het water een PPM heeft van 0.

*PPM staat voor parts per million; oftewel het aantal vervuilende deeltjes per hoeveelheid water.

Eindresultaat: 100% schoon water dat streeploos opdroogt!

Glazenwasser in de regio's Eerbeek, Loenen, Brummen, Dieren en Apeldoorn.

Telescopiche-glasbewassing-apeldoorn Telescopiche-glasbewassing-brummen Telescopiche-glasbewassing-dieren

Telescopiche-glasbewassing-eerbeek Telescopiche-glasbewassing-loenen

CONTACT

TD Glazenwassers
Händelstraat 68
6961 AD Eerbeek
T: 0313 - 707 101
M: 06 – 551 70 955
E: info@tdglazenwassers.nl